Підтримати нас

На ремонт злітної смуги херсонського аеропорту виділять 320 млн гривень

Vgoru
Автор статті
18 червня 2021 04:40
1,118
Поширити:

Минулого тижня на березі Азовського моря, у Стрілковому, відбувся Міжнародний інвестиційний форум "Південна стратегія розвитку".

Форум тривав два дні (10-11 червня) та приймав майже 600 гостей - 168 голів громад Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей, 400 зацікавлених учасників та представників бізнесу, 30 запрошених спікерів.

На заході представили кілька десятків проєктів для розвитку південних територій – модернізація та розширення херсонського аеропорту, будівництво центру трансплантології, системи зрошення та інвестиційні проєкти з розвитку туризму.

Одна з панелей форуму була присвячена перспективам розвитку авіасполучення в південних областях України.

На думку в.о. директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України Андрія Ярмака, Херсонський аеропорт зможе збільшити обсяги пасажирських авіаперевезень після пандемії.

За словами голови Херсонської облради Олександра Самойленка, у бюджеті області на реконструкцію злітної смуги Херсонського аеропорту заплановано виділити 320 млн грн.

"Південь України, не лише Херсонщина, — це регіон, який об'єднує всіх. Всі у той чи інший час прагнуть приїхати ближче до сонця, моря. І інвестувати у розвиток півдня нині — унікальна можливість. Немає сумнівів у тому, що вся територія Криму знову повернеться до складу України. Вона і сьогодні лишається українською. Аби повернути територію, яку захопили окупанти, ми повинні тут, в області, створити всі найкращі умови", — зазначив очільник облради.

До речі, днями до Херсона зі Стамбула прилетів перший літак компанії Pegasus Airlines.

Однією з головних цілей форуму було привернути увагу інвесторів до півдня України та наголосити, що тут є проєкти, у які варто вкладати кошти. Організатори впевнені, що нові проєкти допоможуть поліпшити життя людей на адмінмежі з окупованим Кримом.

Форум організували за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ