Підтримати нас

На Полтавщині відкрилася третя поліцейська станція – в Опішні

Автор статті
05 листопада 2018 15:05
901
Поширити:

У Полтавській області 2 листопада відкрили вже третю поліцейську станцію. Про це повідомляється на офіційному сайті  поліції Полтавщини. Розташована вона у центрі селища Опішня Зіньківського району. Опішнянська громада утворилася зовсім недавно – у вересні 2018 року.

На станції є два робочих кабінети, дитячий куточок та кімната відпочинку.

Як розповів команді «Шерифи для нових громад» начальник Зіньківського відділення поліції Леонід Горяєв, працюватимуть на станції двоє дільничних та двоє співробітників сектору реагування патрульної поліції. Дільничні живуть у Зінькові (за 38 км від Опішні), а хлопці з групи швидкого реагування - місцеві. Обслуговуватимуть правоохоронці лише територію Опішнянської ОТГ.

  • Дільничні самі з Зінькова. На роботу приїжджатимуть. Але якщо буде якась нагальна потреба, відпрацювання – ночуватимуть на станції. Там є всі умови для цього. Стіл, диван, туалет, котел для опалення, умивальник, - ділиться головний поліцейський району.

За словами начальниці дільничних Полтавської області Жанни Ахіджанян, приміщення, в якому розмістилася станція, знаходиться на балансі поліції. Капітальний ремонт в ньому зробили коштом громади.

У розпорядженні опішнянських правоохоронців – автомобіль та комп’ютерна техніка з доступом до необхідних баз даних. 

  • Автомобіль поліцейський. Він закріплений за цією громадою. Ми подарували їм комп’ютер, провели телефон. Адже там нічого не було. Пусте закрите приміщення, - розповідає Жанна Ахіджанян.

Цивільних «шерифів», які співпрацювали б з поліцією, поки що немає, але начальник Зіньківського відділення поліції не виключає, що вони з’являться.

  • Ми спілкувалися з представниками громади. У них 23 грудня будуть вибори. Обіцяли виділити 2-3 представників, які співпрацюватимуть з нашими поліцейськими. Але хто це точно буде – ми поки що не знаємо, - зазначає Леонід Горяєв.

Також головний поліцейський Зіньківщини говорить, що в рамках створення ОТГ у громаді можуть ввести ще одну посаду дільничного офіцера поліції, якого обере громада з місцевих мешканців.

  • Вони запропонують кандидатуру. Можливо, виберуть когось з АТОвців, які вже бачили війну. Або тих, хто служив в армії. Кандидат обов’язково проходитиме конкурс. І після проходження – приступить до роботи. Ми будемо цій людині платити зарплату, видавати форму та зброю, - ділиться Леонід Горяєв.

Громадам пропонують мати «свого» дільничного.

За словами начальниці дільничних Полтавської області, поки що пункту відеоспостереження на станції немає, але він має з’явитися у 2018 році, після прийняття бюджету громади.

  • Там вже проведений інтернет. Кошти на встановлення системи відеоспостереження планують виділити при формуванні бюджету громади на наступний рік, - зазначає поліцейська.

У цьому році відкривати поліцейські станції на Полтавщині вже не будуть – деякі громади ще не наважилися на такий крок, а деякі почали зводити будівлі з «нуля», а це потребує часу.

  • У нас багатенько має бути станцій: і в Козельщині, і в Пирятині, і в Машівці… Але це ж не все так просто робиться. Є такі райони, які з нуля будують приміщення. Наприклад, Глобине, Гадяч. Звичайно, їм потрібен час. Там ще грошові моменти, тендери…, - ділиться Жанна Ахіджанян.

Нагадаємо, що це вже третя поліцейська станція, відкрита у Полтавській області. Перша з’явилася в Ланнівській ОТГ Карлівського району. Там працює двоє дільничних. Друга станція знаходиться у Бутенківській громаді Кобеляцького району на базі центру безпеки громадян. 

Довідка

До Опішнянської громади, яка утворилася нещодавно - у вересні 2018 року, входить 11 населених пунктів:

Опішнянська селищна рада

  • селище Опішня
  • село Васьки
  • село Вільхове
  • село Діброва
  • село Карабазівка
  • село Міські Млини
  • село Яблучне

Малобудищанська сільська рада

  • село Малі Будища
  • село Безруки
  • село Глинське
  • село Хижняківка

Населення – біля 6000 людей

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Шерифи для нових громад» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ