Підтримати нас

На майданчику Громадського простору в Херсоні щедрували за Україну і безпеку

Автор статті
19 січня 2022 14:00
935
Поширити:

Напередодні Водохреща, 18 січня, у Херсоні пройшла акція проти домашнього насильства “Щедрик єднає”. Захід відбувся на території Громадського простору, який облаштовують між Херсонським планетарієм та Корабельною районною у м. Херсоні радою.

Як вже повідомляли наші журналісти, наприкінці минулого року відповідну земельну ділянку було передано у постійне користування ГУ Нацполіції області.

Тож вчора тут щедрували за Україну і безпеку юні вихованці Зеленівського вокального ансамблю. Діти у яскравому українському вбранні, разом з козою, яка символізує добробут і родючість, співали щедрівки різних регіонів України, а також інших країн світу, пише Суспільне.Херсон.  

Також в рамках акції проведено квест щодо запобігання домашнього насильства. За словами голови громадської організації "Успішна жінка" Анжели Литвиненко, останнім часом кількість таких випадків зростає. Тож організатори заходу мали на меті поєднати мистецтво з корисним досвідом. 

Як повідомив старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції Василь Цянцьо, тільки минулого року правоохоронці опрацювали понад 13 тисяч звернень щодо домашнього насильства. З них на 5 тисяч складено адміністративні протоколи та направлено їх до суду.

Щедрування завершилося чаюванням зі смаколиками та врученням малечі подарунків. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ