Підтримати нас

На Херсонщину насувається аномальна спека

Автор статті
03 липня 2020 04:18
722
Поширити:

Херсонський обласний центр з гідрометеорології на своїй сторінці у Фейсбук попередив про метеорологічне явище, яке одна із херсонок прокоментувала просто і лаконічно: «Нам просто капец»!

Отже, вдень 5-7 липня  року по Херсонській області та Херсону очікується надзвичайна спека: 40-42° (третій рівень небезпеки – червоний). Літня спека – справжнє випробування. Вона виснажує та втомлює, постійно хочеться вгамувати спрагу й просто охолодитися. У спекотну погоду посилюється потовиділення,  організм  втрачає  води більше, ніж звичайно. Тому, щоб компенсувати втрати, варто пити більше води – радять лікарі.

А ми порадимо не вештатися без потреби по місту і не користуватися громадським транспортом. Бо ні в маршрутках, ні в тролейбусах кондиціонерів нема, і вони влітку нагадують турецькі сауни - хамами. На пляж теж не варто потикатися: можна отримати тепловий удар і підірвати здоров’я. Лишається увімкнути кондиціонер, якщо він є, і в прохолоді потішити себе нашим кліматичним майбутнім. Бо кліматологи чи жартома, чи всерйоз, обіцяють на Херсонщині в недалекому майбутньому погодні умови, що цілком підходять для промислового вирощування бананів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ