Підтримати нас

На Херсонщині з’явиться Олешківська ОТГ

Автор статті
18 листопада 2019 09:00
1,181
Поширити:

Добровільний етап об’єднаних громад у рамках децентралізації незабаром завершиться.  Тож у громад є останній шанс для самостійних рішень. Далі – примусово, бо вже восени місцеві вибори в Україні мають відбутися на новій територіальній основі.

Влада міста Олешки вирішила більше не зволікати і вже зробили декілька кроків для створення Олешківської ОТГ з адміністративним центром в Олешках.

Найперше, що необхідне для ініціації створення ОТГ, – це громадські слухання, які відбулися в Олешках ще 7 жовтня. У них взяли участь жителі Олешок, а також представники Солонцівської, Раденської, Підстепненської, Костогризівської та Козачелагерівської сільських рад.

Після обговорень всі громади, окрім Козачих Лагерів, погодилися на об’єднання з Олешками. Представники Козачих Лагерів повідомили, що у населення є сумніви щодо приєднання, однак остаточне рішення стане відоме після обговорень безпосередньо у селі.

А 25 жовтня на 52-й черговій сесії Олешківської міської ради депутати одноголосно підтримали ініціативу зі створення ОТГ. Після сесії були відправлені запрошення в Раденськ, Солонці, Підстепне, Костогризове та у Казачі Лагері. Далі справа за громадами.

Першими, 29 жовтня, громадські обговорення відбулися в селі Костогризове. Таке зібрання проходить у громаді вперше. Місцеві мешканці, які прийшли висловити свою думку, ставили багато питань  Олешківському міському голові Дмитру Воронову з приводу децентралізації та після завершення обговорення одностайно проголосували «за» створення Олешківської ОТГ.

Громадські обговорення в селі Костогризове.

На обговореннях в селах Раденськ, Солонці, Підстепне та Піщанівка, 5 та 6 листопада, мешканці також підтримали цю ініціативу.

І останніми, 16 листопада, громадські обговорення відбулися в Козачих Лагерях, де вирішувалося питання приєднання до Олешківської чи до Новомаячківської ОТГ. Завершились обговорення голосуванням: за приєднання до Олешківської ОТГ проголосувало 128 громадян з 244 присутніх.

Підсумки голосування в Козачих Лагерях.

«Людей зібралось багато, думки були різні, кожен мав змогу висловити свою позицію. Але, на мій погляд, перемогла раціональна та економічно обґрунтована позиція. Громадські обговорення сказали "ТАК" Олешківській ОТГ. Тож, всі села, згідно нашого запрошення та перспективного плану, підтримали пропозицію. Сподіваюсь, що місцеві ради теж підтримають своїх людей і ми вже нарешті всі разом почнемо розбудовувати одну, велику, сильну та спроможну громаду!» - прокоментував зустріч голова Олешківської міської ради Дмитро Воронов, повідомили на сайті відомства.

Отже, Олешківській ОТГ - бути і радує те, що процес об’єднання громад на Херсонщині триває.

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ