Підтримати нас

На Херсонщині запрацював безкоштовний мобільний додаток «My Pol» для екстреного виклику поліції

Автор статті
27 вересня 2019 11:28
699
Поширити:

Херсонщина стала 20 областю, у якій, з 27 вересня, запрацював мобільний додаток екстреного виклику поліції «My Pol».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Ключовою функцією новації є лише один натиск кнопки «SOS», без здійснення дзвінка на лінію «102», і поліція негайно надасть допомогу. Це вбереже життя людини у випадку реальної загрози. Реагування поліцейських – у режимі 24 години на добу.

"Мобільний додаток «My Pol» відсьогодні запрацював у цілодобовому режимі в Ситуаційному центрі ГУНП, що сприятиме плідній комунікації органів поліції та свідомих громадян. Додаток дозволить робити більш швидкий виклик поліції заявдяки функції «SOS». Інформація безпосередньо надходить до диспетчера, який отримує дані про характер загрози, місце перебування потерпілого та невідкладно направить найближчий наряд поліції для надання допомоги, - зазначив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін. – Ми і надалі будемо шукати і впроваджувати нові методи нашої діяльності, реагувати на потреби громадян".

У свою чергу, заступник керівника проекту «My Pol» Микита Стецюк розповів, що додаток безкоштовний і простий у користуванні. Завантажити його можна на Android та iOS в магазинах Google Play та App Store. Для реєстрації додатку людині необхідно вказати прізвище, ім’я та по-батькові, номер телефону та електронну пошту. Крім того, за допомогою мобільного додатку можна оцінити роботу поліцейських за номером їх жетонів, відправити фото правопорушень, знайти рекомендації, як поводитися в різних ситуаціях, прочитати поліцейські новини. І найважливіше – він адаптований до потреб людей з вадами слуху та мови, а також для іноземців.

Громадян попереджають, що «My Pol» - це повноцінний канал звязку з поліцією і прирівнюється до виклику «102». Тож, натискати кнопку «SOS» необхідно лише у випадку реальної небезпеки або надзвичайної ситуації, яка загрожує життю і здоров’ю людини. Адже за завідомо хибні виклики поліції передбачена адміністративна відповідальність.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ