Підтримати нас

На Херсонщині за порушення рекламного законодавства бізнес сплатив майже 11 тисяч

Автор статті
15 квітня 2020 07:30
635
Поширити:

Сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за I квартал 2020 року відкрито 12 справ за фактами порушень вимог рекламного законодавства.

За результатами розгляду справ застосовані штрафні санкції у сумі 10 899 грн.

За порушення статті 21 Закону України «Про рекламу» щодо реклами лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактика, діагностики, лікування і реабілітації заведено 4 справи. Дві стосуються оголошень у друкованих виданнях, ще дві – щодо зовнішньої реклами. У всіх випадках був відсутній напис «Самолікування може зашкодити вашому здоров’ю».

У ході дослідження реклами в засобах масової інформації та мережі Інтернет заведено три справи порушення частини 4 статі 21 та частини 5 статі 8 Закону України «Про рекламу» (інформація про нібито акцію не містила відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію).

Також протягом звітного періоду виявлена реклама алкоголю на магазині, зміст якої спонукав до придбання та вживання напою.

Спеціалістами щоденно проводиться дослідження недобросовісної реклами лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної дії на коронавірус у мережі Інтернет та аптеках міста.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ