Підтримати нас

На Херсонщині відбулися випробування зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони

Автор статті
22 лютого 2019 14:00
703
Поширити:

У Херсонській області, 21 лютого, на державному випробувальному полігоні «Ягорлик» завершилися випробування зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил ЗСУ 2К12-2Д «Куб», БМ9К330 «Тор», С-125-2Д1, ЗСУ-23-4МА, які тривали три дні.

Про це повідомляють на сайті Херсонської обласної державної адміністрації.

«Завершується проведення випробовувань модернізованих комплексів протиповітряної оборони, які повертаються до бойового складу Збройних Сил України. Це дасть нам можливість формувати нові підрозділи, суттєво підвищити спроможності зенітно-ракетних військ ЗС України і в цілому підвищити ефективність системи протиповітряної оборони військ, і держави», — відзначив генерал армії України Віктор Муженко. 

Під час стрільб були успішно відпрацьовані завдання щодо знищення повітряних, надводних і наземних цілей.

Перед українською промисловістю було поставлено завдання у найкоротший строк за відносно невеликі кошти провести повне відновлення та глибоку модернізацію наявних зенітних ракетних комплексів, підвищити їхні бойові характеристики до рівня сучасних вимог.

Військовим науковцям та фахівцям оборонної галузі, вдалося додатково відновити та покращити установки, також підвищено надійність та значно знижено енергоспоживання, створено комфортні умови для особового складу, підвищено ергономічні характеристики, а для обслуговування зазначеної техніки тепер необхідна менша кількість осіб.

«Ми практично повністю змінили систему управління зенітної самохідної установки «Шилка»: встановлена нова та повністю цифрова система української розробки, також доданий ракетний канал і замінено систему керування зброєю зенітної установки. На сьогодні машина може виконувати автономну бойову задачу. Все це суттєво підвищує бойові можливості установки, а також розширює зони її ураження» - розповів директор ДП Завод «Арсенал» Ігор Волощук.

«Оборонним бюджетом на 2019 рік заплановано подальше нарощування ракетного потенціалу країни, посилення протиповітряної оборони та захисту Чорноморського і Азовського узбережжя нашої країни», - резюмував Секретар РНБО України Олександ Турчинов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ