Підтримати нас

На Херсонщині українські військові відпрацьовують методи знищення ворожих дронів

Автор статті
19 жовтня 2020 09:00
790
Поширити:

На одному з полігонів  області, неподалік від адмінмежі з Кримом, підрозділи Протиповітряної оборони командування Об’єднаних сил ЗСУ проводять тренування із захисту об’єктів критичної інфраструктури від ворожих безпілотників.

Про це розповіли в командуванні Об’єднаних сил ЗСУ.

“Для вдосконалення навичок з прикриття об’єктів критичної військової та цивільної інфраструктури від дій малих ворожих БПЛА та для підтримання вишколу наших воїнів-зенітників на кордоні з Кримом безпілотники і вдень, і вночі в навчальних цілях підіймаються в небо. Якщо у підрозділі методично грамотно організовано роботу й добре підготовлений особовий склад, знищити навіть таку малорозмірну ціль  реально. Чіткий розподіл між  силами та засобами дозволяє за мінімально короткий час візуально виявити ворожий безпілотник, параметри його руху та уразити ціль”, - наголосив командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Начальник служби зв'язків із громадськістю командування Об’єднаних сил Євген Силкін уточнив, що всі підрозділи ППО на кордоні з Кримом у вільний від бойового чергування час постійно тренуються.

“Тренуються вони на своїх безпілотниках, аби навички операторів БПЛА та зенітників не втрачались. Зараз цілі відпрацьовують зенітні установки, а минулого тижня виходили ПЗРК «Оса», ЗРК «Бук» та інша техніка”, - зазначив Силкін, додавши, що йдеться про сотні військових та сотні одиниць техніки  Протиповітряної оборони, які виконують бойове чергування на адмінмежі з Кримом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ