Підтримати нас

На Херсонщині “Шкільні офіцери поліції” вчать дітей правилам дорожнього руху

Автор статті
04 лютого 2020 04:00
661
Поширити:

Для забезпечення безпеки на дорогах в Херсонській області регулярно проводяться різноманітні заходи. Зокрема, патрульна поліція області впроваджує всеукраїнський проєкт “Шкільний офіцер поліції”, який є моделлю співробітництва закладів загальної середньої освіти та управлінь патрульної поліції. 

Головним завданням проєкту є створення безпечного середовища у закладах загальної середньої освіти. Він реалізується через здійснення ефективної профілактики правопорушень серед учнів, застосування відновних практик щодо попередження конфліктів та правопорушень.

Під час цих зустрічей велику увагу фахівці приділяють темі безпеки на дорозі. Для учнів молодших класів заняття проводять в ігрових формах, використовуючи спеціальні ігрові набори та ляльки. З учнями середніх та старших класів під час групової роботи відпрацьовуються різні практичні ситуації.

Спеціалісти патрульної поліції працюють у більш як 50 закладах освіти міста Херсона та прилеглих населених пунктів. У програму навчання входять найрізноманітніші теми: безпечна дорога до школи; правила дорожнього руху для велосипедистів; права дитини; попередження вживання наркотиків; протидія булінгу; базова самооборона; надання першої медичної допомоги. Часто заняття проходять спільно з фахівцями екстреної медичної допомоги та обласним територіальним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; з представниками Міжнародної антинаркотичної асоціації у місті Херсоні. Крім того, з учнями проводяться масові заходи, вуличні акції, направлені на дотримання правил дорожнього руху, а також профорієнтаційні заходи. 

Модель співпраці закладів освіти та управлінь патрульної поліції створює безпечне та гармонійне середовище, яке сприятиме ефективнішому навчальному процесу, розв’язанню конфліктів, безпеці учнів та учасників навчального процесу, а також запобіганню асоціальній поведінці учнів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ