Підтримати нас

На Херсонщині поліція відкрила три кримінальні справи за порушення виборчого процесу

Автор статті
23 вересня 2020 06:00
876
Поширити:

Виборча кампанія в Україні стартувала лише два тижні тому, а Нацполіція вже відкриває кримінальні провадження за фактами порушення виборчого процесу. Не є винятком  і поліція Херсонщини.

Як повідомляє відділ комунікацій поліції у Херсонській області, з 5 вересня до підрозділів уже надійшло 29 повідомлень щодо порушень. Більшість заяв стосувалися розміщення незаконної агітації. 

Також на сьогодні відкриті 3 кримінальні провадження, пов’язані з виборчим процесом: за ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», ст.361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку» та ст.158 «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців».

Відповідальність за адміністративні правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення, зазначені з 212-7 до 212-21 статтях КУпАП. У Кримінальному кодексі України відповідальність за злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина зазначена у статтях 157 - 160 ККУ.

До речі, торік відбулися президентські та позачергові парламентські вибори, у зв’язку з якими поліція Херсонщини тоді відкрила 25 кримінальних проваджень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ