Підтримати нас

На Херсонщині опрацьовано 100% протоколів: скільки херсонців проголосували за кожного з трійки лідерів

Автор статті
03 квітня 2019 04:13
1,576
Поширити:

Всього по Херсонській області проголосували 469 403 мешканців.

За даними сайту Центральної виборчої комісії України, більше всього голосів херсонці віддали за Володимира Зеленського — за нього проголосували 176 442 людей або 37.58%. На другому місці опинився Юрій Бойко — побачити його президентом захотіли 73 870 людей або 15.73% мешканців області. Чинний гарант Конституції Петро Порошенко замкнув першу трійцю кандидатів у Президенти України по Херсонській області — за нього проголосували 54 049 людей або 11.51% херсонців.

Тож, Володимир отримав більше голосів виборців по Херсонській області, ніж Юрій Бойко та Петро Порошенко разом узяті.

Нагадаємо, трійка кандидатів у Президенти України по Херсонській області відрізняється від всеукраїнської: в нашому регіоні на перших місцях Володимир Зеленський, Юрій Бойко та Петро Порошенко відповідно. В той час як по Україні в лідери вийшли Володимир Зеленський, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко. За кандидатку у Президенти України на Херсонщині проголосували 48 498 мешканців області або 10.33% херсонців.

Результати першого туру чергових виборів Президента України по Херсонській області:

Результати першого туру чергових виборів Президента України по Україні:

Також, на інтерактивній карті від проекту Dekoder можна побачити на яких дільницях якому кандидату надавали перевагу мешканці Херсонськох області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ