Підтримати нас

На херсонських морях уже можна купатися

Автор статті
27 травня 2021 16:12
1,083
Поширити:

Довго довелося чекати настання теплого періоду херсонцям (та й українцям загалом) у цьому році. Якщо зазвичай багато громадян відкривають купальний сезон навіть у квітні, то нині це могли зробити тільки завзяті ентузіасти.

Однак, як повідомляють українські гідрометеорологи, у кінці травня нарешті можна з упевненістю сказати, що купальний сезон стартував.

За інформацією українського Гідрометцентру, температура води в Азовському і Чорному морях вже прогрілася до 17-21 градусів тепла за Цельсієм. Біля Одеси температура 12-14 градусів.

Цікаво, що метеорологи повідомили і про параметри, за яких купання в річковий або морській воді може бути комфортним.

Так, при температурі 9-13 градусів купатися можуть тільки найбільш підготовлені. Наступний етап - 14-17 градусів: загартовані люди можуть купатися без проблем, але громадянам з серцево-судинними та іншими серйозними хронічними захворюваннями  краще утриматися. Ще один етап - температура 18-22 градуси. Вода все ще "бадьорить", але вже можна дозволити собі тривалі запливи. Нарешті, при температурі 22-24 купатися можна абсолютно всім.

Крім того, при температурі 25-27 градусів купання в морі приносить масу задоволення, але в прісних водоймах плавати небажано через велику кількість шкідливих мікроорганізмів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ