Підтримати нас

На Херсонщині за добу у ДТП загинуло п'ятеро людей

Автор статті
07 вересня 2021 09:30
859
Поширити:

Необережне поводження на автомобільних дорогах, незнання правил дорожнього руху, а то і зовсім небажання цим правилам слідувати нерідко призводять до справжніх трагедій.

У цьому році на Херсонщині дорожньо-транспортні пригоди принесли рясний "врожай" жертв і травм. Особливо інтенсивними були ДТП у літній сезон відпусток, коли траси, що ведуть від Херсона на морські курорти, були буквально забиті автотранспортом зі всіх регіонів України і навіть з-за кордону.

Втім, курортний сезон усе ще триває, незважаючи, що на календарі вже вересень.

І ці дні, на жаль, приносять нові аварії з потерпілими.

Так, вранці 5 вересня на трасі Гола Пристань - Залізний Порт на ділянці біля села Чулаківка, сталося лобове зіткнення двох автомобілів. У цей день 31-річний херсонець  за кермом "Фіата Тіпо", що прямував у Залізний Порт, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем "Фольксваген Гольф" під керуванням 47-річного мешканця Чернігівської області. В результаті зіткнення "Фіат" вилетів в кювет, де кілька разів перекинувся.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини, один із пасажирів "Фіата" загинув на місці події. Зараз встановлюються його особисті дані. Ще двох пасажирів - 15-річну дівчину та 29-річного чоловіка - з важкими травмами доставили в реанімаційне відділення Голопристанської міської лікарні. Туди ж госпіталізували і водія "Фіата".

На жаль, медикам не вдалося врятувати життя пасажира і водія (останній помер сьогодні вранці). 15-річна пасажирка отримала складний перелом ноги, але її життю загрози немає.

У той же час, водію "Фольксвагена" і його пасажирові  все минулося легкими травмами,  від госпіталізації вони відмовилися.

Важливо додати, що при госпіталізації водія "Фіата" медики констатували у нього стан сильного алкогольного сп'яніння. У зв'язку з цим слідчим управлінням обласного главку поліції розпочате кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.286-1 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння”. Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 7 до 10 років. 

Також позавчора в селі Нова Збур'ївка водій автомобіля "Рено Трафік" збив двох пішоходів, місцевих мешканок. Від отриманих травм 35-річна жінка та її 9-річна дочка загинули на місці. 

За словами 33-річного водія вантажного мікроавтобусу «Рено Трафік», жінка з дитиною раптово вибігли на проїжджу частину в невстановленому для переходу місці. Водій не встиг загальмувати, тож транспортний засіб вдарив пішоходів. 

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України. Зараз призначене проведення необхідних експертиз, у водія взяті аналізи щодо встановлення наявності в його організмі алкоголю або наркотичних засобів.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ