Підтримати нас

На Херсонщині викрито злочинне угрупування, яке масово розповсюджувало наркотики

Автор статті
01 червня 2021 09:57
859
Поширити:

Понад 400 тисяч гривень щомісяця "наварювали" члени злочинного угруповання, які за допомогою "закладок" поширювали наркотики в Каховці і Новій Каховці.

Як вдалося встановити поліції, група складалася з десяти людей, а керував нею 41-річний житель Дніпропетровської області. На службі в наркодилера “відмітилася” і його дружина, яка була його особистим водієм і фасувальницею "товару", на який вона ставила печатку із зображенням мультиплікаційного персонажа Лунтика.

Крім того, до групи входили водій із Дніпропетровщини та спеціальний “листоноша”, який доставляв товар для розповсюджувачів.

У Херсонській області фігуранти розносили наркотики по закладках, а місця вказували особисто організатору.

Під час оперативних дій на посту "Шилова балка" поліція затримала автомобіль одного з фігурантів, який прямував із Кривого Рогу до Нової Каховки. У машині виявили 4 паперових пакунки з близько 150 згортками метадону. Також одночасно були проведені санкціоновані обшуки в організатора та інших учасників групи. Загалом поліцейські вилучили близько 100 грамів "метадону", близько 50 грамів "амфетаміну", 150 грамів "марихуани", 8 мл "опію ацетильованого", банківські картки, електронні ваги, пакувальні матеріали, мобільні телефони, сім-картки, 5 автомобілів, гроші, отримані злочинним шляхом, ювелірні вироби, нотатки, предмет, схожий на пістолет та ніж армійського зразка. Приблизна вартість вилученого майна становить майже 2 мільйони гривень.

Зараз восьмеро фігурантів перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Відкрите провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”. Учасникам групи може загрожувати позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ