Підтримати нас

На Херсонщині відкрили резиденцію для жінок, які страждають від домашнього насильства

Vgoru
Автор статті
28 травня 2022 15:10
841
Поширити:

Навіть попри окупацію в Херсоні продовжують активно протидіяти домашньому насильству.

Зокрема, як повідомляє Суспільне, почала діяти нова послуга від громадської ініціативи Татоhub - “Безпечна квартира”.

Це місце для жінок з дітьми, які постраждали від насильства. У квартирі жінка може зупинитися на певний час. Адреса та навіть місце, де вона розташована, тримається у секреті.

Скористатися квартирою можуть жінки, які опинились у небезпечній ситуації, потерпілі від насильства, сексуального насильства, переслідувань, стали жертвою військових злочинів і потребують тимчасового прихистку та підтримки.

“Коли ми дізналися про події в Бучі в умовах окупації, ми переговорили з донорською організацією і розказали, що Херсонщина невиїзна. Випадки насилля є, але вони приховані. Ми переговорили й нам дали добро на створення такої безпечної квартири. Вона за прихованою адресою. Ми не можемо розказувати навіть в якому місті вона знаходиться на Херсонщині”, - розповіла Суспільному координаторка проєкту Оксана.

Жінки з дітьми можуть зупинитися в цьому місці на певний час. Це жінки, які були в полоні й потерпали від фізичного насилля, ґвалтувань або від інших випадків, які пов‘язані з військовою агресією.

“Безпечна квартира” - це місце, де жінка зможе заспокоїтися і зорієнтуватися, як діяти далі, скласти план безпеки. А тоді відповідно шукати рішення. З жінкою, якщо це необхідно, працює психолог, лікар. Ми також консультуємо дистанційно і допомагаємо розв'язувати проблему”, - розповіла координаторка проєкту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ