Підтримати нас

На Херсонщині судитимуть громадянина, який зламав палець поліцейському

Автор статті
18 грудня 2020 12:13
540
Поширити:

У Нововоронцовському районі пасажир автомобіля затіяв конфлікт із поліцейським, під час якого зламав правоохоронцю палець. 26-річному правопорушнику повідомлено про підозру в злочині, передбаченому ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Підозрюваному може загрожувати п’ять років позбавлення волі.

У середу, 16 грудня, близько десятої вечора поліцейські Нововоронцовського відділення поліції на дорозі поблизу райцентру зупинили автомобіль «ВАЗ-21013», який рухався з порушенням вимог Правил дорожнього руху. Окрім водія, у салоні автівки був іще один громадянин. Під час спілкування поліцейські помітили, що обидва у нетверезому стані.

Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля та почав нецензурно висловлюватися на адресу поліцейських, штовхатися та зірвав у одного з них боді-камеру. Потім зненацька схопив поліцейського за кисть і вивернув правоохоронцю палець так, що той зламався. 

Нападником виявився 26-річний мешканець району. Чоловік уже мав проблеми з законом і відсидів 7 років за гратами за крадіжки та розбій. Звільнився у 2017 році. Після цього не раз притягувався до адміністративної відповідальності за хуліганство, домашнє насилля.

За фактом умисних тілесних ушкоджень  середньої тяжкості співробітнику поліції слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Місцевий суд обрав правопорушнику запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Нападнику загрожує обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ