Підтримати нас

На Херсонщині створили гастро-гру “Чумаки. Дороги вина та смаку Херсонщини”, яка популяризує місцевий туризм

Автор статті
28 листопада 2021 16:00
778
Поширити:

На перший погляд, гра “Чумаки. Дороги вина та смаку Херсонщини” нагадує звичайне лото. Проте особливість у тому, що сам процес передбачає ще й дегустацію вин, сирів та інших продуктів, які виготовляються  у нашій області.

У нетрадиційній грі можуть взяти участь не менше чотирьох учасників, повідомляє Суспільне. Херсон. На початку всі вони отримують символічні чумацькі вози - мажі різних кольорів. Також імпровізовані “чумаки” мають обрати собі отамана. Він кидає кубики та витягує фішку, на якій позначено виграш - напій або продукт місцевих виробників: вино, сир, м’ясні вироби.   

Потім цю фішку кладуть на клітинку з відповідним номером на ігровій дошці. Зверху на неї ставлять дерев'яну фігурку у вигляді скіфської баби. Той з гравців, який виграє приз, може пригостити ним інших учасників. Одна з обов'язкових умов: “чумак”, якому дістанеться дегустація вина - має виголосити тост. 

У кожного учасника є додаткові фішки у вигляді мішків з сіллю, коліс та бортів від чумацького воза. Їх застосовують на певних етапах гри. 

Перемогу отримує той, хто назбирає найбільшу кількість фішок. Наступного разу саме він буде отаманом. 

Автором гри є керівник гуртка гейм-дизайну Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Олексій Тільняк. Він же власноруч і виготовив усі деталі для неї: 

"Чумаки, бо хто у нас їздив дорогами України стільки віків, торгував не тільки сіллю, рибою, як усі думають, - говорить Олексій Тільняк, - Чумаки торгували й іншим збіжжям. Вони торгували м’ясом і вином. Це були реально середньовічні далекобійники, підприємці. В залежності від того, що хоче одержати людина, вона може використовувати різні елементи: колеса, сіль, борти, ускладнюючи гру, роблячи її більш стратегічною".

А от автором ідеї був голова правління громадської спілки "Дороги вина та смаку Херсонщини" Юрій Палічев. За його словами, головне у грі - популяризувати продукцію виробників Херсонщини. При цьому є умова: виробник має входити до громадської спілки та працювати легально.

Фото: Суспільне Херсон

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ