Підтримати нас

На Херсонщині СБУ затримала високопосадовця, який “годувався” на тендерах

Автор статті
08 липня 2021 09:30
1,030
Поширити:

Процедура тендерних закупівель в Україні - механізм, покликаний забезпечити прозорість і відкритість при розподілі бюджетних коштів, які виділяються на різні програми та цілі.

Крім того, ресурс ProZorro дозволяє всім цей процес відстежувати й виявляти можливі порушення. Проте, багатьох державних службовців аж ніяк не бентежить така публічність, і вони все ще примудряються "провертати" на тендерах фінансові махінації для особистої наживи.

Саме так чинив начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Херсонській області. Як встановили слідчі СБУ, цей чиновник, зокрема, не раз організовував закупівлю товарів і послуг за кошти державного бюджету, при цьому значно завищуючи відповідні ціни. До 50% від угод йшли безпосередньо в кишеню чинуші.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління СБУ в Херсонській області.

Так, під час складання дев'яти так званих "допорогових" договорів на закупівлю комп'ютерної техніки, посадова особа попалася на серйозній розтраті. В обхід тендерних норм чиновник підписав договори з одним із ФОПів, згідно з якими підприємство повинно було надати в державну структуру комп'ютери на суму в 1 мільйон 700 тисяч гривень. З цієї суми 703 тисячі гривень фігурант просто привласнив.

Співробітники СБУ після розкриття цієї схеми вручили чиновнику підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Зараз розглядається питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ