Підтримати нас

На Херсонщині розпочались жнива, їх пожежобезпечність перевіряють рятувальники

Автор статті
04 липня 2021 06:30
941
Поширити:

Цьогоріч початок жнив "запізнився" майже на тиждень через дощі, які періодично поливають Херсонщину.

За словами одного з генеральних директорів сільськогосподарського підприємства Віктора Гребецького, від початку жнив, за два дні вже зібрали врожай на 20 гектарах. А торік за аналогічний період зібрали 150 гектарів.

У перші ж дні на жнивах рятувальники перевірили пожежну безпеку: чи є вогнегасники на комбайнах, чи дотримуються правил безпеки на току тощо, повідомляє Суспільне Херсон.

Рятувальники наголошують, що для безпеки на жнивах важливо все: оборювання, проведення обкосів зернових масивів, розподіл на квартали для запобігання розповсюдження пожежі, проведення навчання комбайнерів, забезпечення первинними засобами гасіння, забезпечення іскрогасником, наявність трактора, техніки з поливом, пристосованої для гасіння пожежі на полях.

За словами Віктора Гребецького, до жнив вони готуються завчасно. На кожній пожежній машині є вогнегасники та навчений персонал. Деякі працівники навіть мають досвід гасіння пожежі.

У ході перевірки на зерновому току виявили один недоукомплектований пожежний щит, іншого тут нема. Також знайшли недоліки у місці, де сортують зерно: тут стоять лампи розжарювання замість LED. Тож, у випадку потрапляння пилу, лампи можуть загорітися.

Після перевірки були видані рекомендації: провести технічне обслуговування вогнегасника та електромережі. Якщо до повторної перевірки знайдені порушення не будуть усунуті, то мінімальний штраф становитиме 3 400 гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ