Підтримати нас

На Херсонщині протитанкісти продемонстрували високий рівень підготовки

Vgoru
Автор статті
20 листопада 2020 09:04
864
Поширити:

В угрупуванні військ, яке утримує позиції на південному напрямку, за наказом командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва проведено перевірку артилерійських протитанкових підрозділів з виконання завдань за призначенням.

Захід відбувся на одному з полігонів бойової підготовки Херсонської області. Воїни-протитанкісти демонстрували практичні навички розгортання розрахунків до виконання стрільби, які вони вдосконалюють під час щоденних тренувань і навчань.
 
— Зокрема, під час перевірки, підрозділ здійснював вихід на рубіж відкриття вогню, облаштування позицій, проведення артилерійської розвідки, наведення гармат за цілевказівками корегувальників, а також дії за ввідними з переходу на різні режими ведення вогню, — повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, наразі враховувалася не лише злагодженість дій підрозділу, а й послідовність виконання нормативів.
 
— Особливістю даного заходу виявився той факт, що артилерійський протитанковий підрозділ очолює військовослужбовець-жінка, молодший лейтенант Каріна Н. ЇЇ правильні та своєчасні команди дозволяли підлеглим діяти впевнено. А це в умовах дефіциту часу завжди вирішує успіх операції, — зазначив командувач.
Він також додав, що завдяки впровадженню гендерної рівності у секторі безпеки та оборони, відношення до обіймання командних посад жінками дещо змінилося.
 
— Зараз ситуація змінилася: як у Збройних Силах України, так і в суспільстві вже сприймають той факт, що жінки не тільки можуть проходити військову службу, а й бути командирами підрозділів, — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
 
Слова командувача підтвердили й результати перевірки. Завдяки сумлінності й ініціативі командира всі завдання підрозділом були виконані успішно. Воїни-протитанкісти вчергове довели, що завжди готові до виконання бойових завдань.
 
Відео за посиланням тут.
 
Командування об'єднаних сил ЗСУ 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ