Підтримати нас

На Херсонщині почали масову вакцинацію хижаків

Автор статті
27 жовтня 2021 13:00
874
Поширити:

Чи подобається це комусь, чи ні, але слово "вакцинація" в поточному році, мабуть, претендує на роль найпопулярнішого і найбільш вживаного. І поки що з приводу масової вакцинації українців від коронавірусу COVID-19 ламають списи два табори громадян - активних "вакцинаторів" і не менш завзятих "антиваксів" - до кампанії вакцинації приєдналися і тварини.

Щоправда, у цьому випадку йдеться зовсім не про коронавірус, а про сказ, розносником якого, зокрема, є дикі м'ясоїдні тварини, тобто хижаки.

Як повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби України в Херсонській області, днями у регіоні стартувала вакцинація цих тварин. Її проводять з повітря чотирма літаками АН-2. У відомстві інформують: на 25 жовтня так було опрацьовано вже 50% території Херсонщини.

Саме по собі "щеплення" є приманкою у вигляді брикету розміром 3 на 5 см, який має запах м'ясо-кісткового борошна. Почувши аромат, тварини наближаються до приманки, ковтають її, а разом із нею - і капсулу, в якій міститься вакцина від сказу.

Вакцинацію хижаків проводять над лісами і полями - над їх ареалами проживання - і оминають населені пункти. Втім, як пояснюють фахівці Держпродспоживслужби, високоімунна антирабічна вакцина “Орісвак” сприяє створенню стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу, а сама вакцинація значно покращить епізоотичну ситуацію в регіоні. А сама приманка безпечна як для тварин, так і для людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ