Підтримати нас

На Херсонщині майже дві третини шкіл ризикують знову перейти на дистанційне навчання

Автор статті
08 вересня 2021 10:35
795
Поширити:

В останні півтора року система освіти в Україні перебуває у своєрідному "плаваючому" режимі, коли ані педагоги, ані студенти, ані учні та їх батьки не знають, чого очікувати вже наступного тижня. І мова навіть не про горезвісну освітню реформу, яку із завзятістю, гідною кращого застосування, проводить в життя нинішня влада. Мова про мінливі умови карантинних обмежень, викликаних пандемією коронавірусу.

Як відомо, ще торік усі регіони України були поділені на чотири карантинні зони - червону, помаранчеву, жовту і зелену. Кожна з цих зон, відповідно до пояснень фахівців Міністерства охорони здоров'я, має особливі характеристики, пов'язані з поширенням вірусу. У "зеленій" зоні умови найбільш комфортні для громадян, у "червоній", відповідно, карантин найбільш жорсткий. "Помаранчева" і "жовта" зони - проміжні стадії карантинних обмежень.

Зокрема, якщо говорити про роботу шкіл, то однією з умов, за яких ці навчальні заклади можуть діяти в реальному режимі, а не дистанційно, є охоплення вакцинацією 80% і більше вчителів. І ось, як з'ясувалося, у цьому плані на Херсонщині назріла велика проблема.

Її озвучив на недавньому брифінгу заступник голови обласної держадміністрації Андрій Шибаєв. Він повідомив, що, за його інформацією, вже з наступного понеділка, 13 вересня, уряд має намір посилити карантинний режим у країні. А це означає, що, беручи до уваги нинішню тенденцію поширення захворювання, заповнюваність ліжок у лікарнях, рівень вакцинації населення, Херсонщина, швидше за все, перейде з "зеленої" зони до "жовтої". Тим часом, зазначає чиновник, на сьогодні в області з 519 шкіл лише в 180 вакциновані від COVID-19 80% працівників. У такій ситуації всім іншим доведеться знову, як і в минулому навчальному році, перейти на дистанційне навчання. Ця ситуація видається ще більш абсурдною, якщо подумати, що новий навчальний рік стартував буквально тиждень тому.

"Адміністраціям шкіл, де показник вакцинації недостатній, необхідно вирішити питання з місцевою владою: у школу буде направлена ​​мобільна група для вакцинації", - сказав Шибаєв.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляв: якщо буде вирішено посилити карантинні обмеження, то до "жовтої" зони перейде вся Україна.

Поки чиновники лякають громадян відновленням карантинних обмежень і практично примушують українців проходити вакцинацію, становище вчителів та інших шкільних працівників, і без того не дуже райдужне, видається зовсім незавидним, залежним від начальства і місцевої влади. Адже не будемо забувати, що процес вакцинації у нас все ще є добровільним. Але в нинішній ситуації педагогам не залишається нічого іншого, ніж або йти під шприц, або йти "на заслужений відпочинок".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ