Підтримати нас

На Херсонщині - чергова рокіровка у владних структурах

Vgoru
Автор статті
10 липня 2022 07:43
1,882
Поширити:

Як відомо, вчора, 9 липня, президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації Геннадія Лагуту.

 

І одразу ж указом виконувачем обов'язки губернатора Херсонщини тимчасово призначено Дмитра Бутрія, першого заступника голови регіону.

Відсторонення від посади Лагути, чесно кажучи, мало кого здивувало в регіоні. Принаймні серед тих, хто уважно слідкує за політичними подіями. Адже з початку повномасштабної російської агресії про очільника ОДА (а після 24 лютого - автоматично ще й очільника ОВА) публічно не було чути. Він нарешті з'явився у публічному просторі вже на третій місяць війни. Але і після цього повідомлення від пана Лагути були дуже малоінформативними. 

Коли звільнення все ж сталося, Геннадій Миколайович не знайшов нічого кращого, ніж написати у своєму телеграм-каналі, нібито це він особисто заздалегідь попросився у відставку. 

До речі, на сторінці Лагути у Телеграмі все ще значаться слова “Херсонська ОДА/ОВА”, хоча цей громадянин вже жодним чином не причетний до державної влади. 

Щодо Бутрія, то він вже не перший рік обіймає досить високі посади у структурах обладміністрації. 

У грудні 2015-квітні 2016 року він працював першим заступником голови Білозерської районної державної адміністрації Херсонської області.

У квітні-липні 2016 року - помічник голови (патронатна служба) Херсонської обласної державної адміністрації.

У липні-серпні 2016 року - головний спеціаліст відділу фінансового забезпечення апарату Херсонської обласної державної адміністрації.

У серпні 2016 - січні 2019 року - директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Херсонської обласної державної адміністрації.

З 28 січня 2019 року працює першим заступником голови облдержадміністрації.

Дмитро Бутрій вже обіймав посаду т.в.о. обов'язки голови Херсонської ОДА: це було у 2019 році, коли він пропрацював майже два місяці - з 12 квітня до 11 червня. 

Зазначимо, що Бутрій має профіль у Facebook, але останній допис датовано ще 30 травня. Своє призначення Дмитро ще не коментував, а плани на майбутнє - не оприлюднював.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ