Підтримати нас

На фестивалі Terra Futura долатимуть страхи

Автор статті
30 вересня 2016 11:06
588
Поширити:

1 жовтня на Фестивалі Terra Futura відбудеться показ польсько-української вистави «Мій дід копав. Мій батько копав. А я не буду» (2016), що створена в межах польсько-українського перформативного проекту «Мапи страху /Мапи ідентичності».

Вистава відбудеться о 18:00 в приміщенні Херсонського обласного театру ім. Куліша Сцена під дахом (вул. Театральна, 7).  

В ході підготовки до вистави п’ятеро акторів з різних регіонів України та з Польщі досліджували спільне та особисте минуле і пам’ять своїх країн крізь призму індивідуального досвіду. Чи є прямий шлях від індивідуального досвіду і спогадів до колективної пам’яті? Чому колективні спогади іноді пригнічують індивідуальні? Хто нам диктує, що треба пам’ятати, a що треба забути? І чи є історією те, що не виставили в музей і що не потрапило в шкільні підручники? На ці та інші запитання глядачі будуть шукати відповіді під час вистави разом з акторами.

У виставі автори – театрали з Польщі та України працювали зі своїм досвідом не лише як театральні митці, що створюють чергову фікцію, але й як громадяни, які мають право публічно ставити складні питання собі, державі, своєму місту або ж сім’ї та розмірковувати про свою професію, театральну освіту і театр як такий. Автори на практиці досліджували, як минуле працює з нами і як ми можемо працювати з минулим.

Вистава вже відмітилася аншлагом у Києві на відомому фестивалі ГОГОЛЬFEST. Далі покази в Одесі, Харкові, Львові і Херсоні. Більше інформації про проект, виставу та показ у Херсоні можна знайти тут: https://www.facebook.com/events/889082757892788/

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ