Підтримати нас

На Арабатській Стрілці планують створити ОТГ

Автор статті
16 вересня 2019 01:00
844
Поширити:

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, під час онлайн-конференції, яку організував медіа-центр IPC-Генічеськ, розповів про наміри об’єднання сіл Щасливцевської сільської ради (Щасливцеве, Генічеська Гірка та Приозерне) з селом Стрілкове у Стрілківську об’єднану територіальну громаду (ОТГ).

«Нинішня влада хоче, щоб децентралізація закінчилася у 2020 році і ми не можемо в цьому процесі бути на узбіччі. На сьогодні діє закон про добровільне об’єднання. У нас з нашими сусідами із Стрілківської сільської рада була розмова про формування ОТГ» - каже Віктор Плохушко .

На сесії, яка відбулася 12 вересня, депутати Щасливцевської сільської ради підтримали можливість створення ОТГ з центром у селі Стрілкове, хоча географічний центр Арабатської Стрілки знаходиться в селі Щасливцеве.

Як каже Віктор Плохушко, офіційної домовленості зі Стрілківською сільрадою ще немає, але Стрілківський сільський голова Олександр Пономарьов запевнив, що об’єднання підтримує.

 «Позиція як депутатів так і більшості населення однакова – не можна територію Арабатської Стрілки приєднувати до території Генічеського району, як це нав’язують нам з Херсона. В нас є своє бажання, ресурси і ми хочемо, щоб ОТГ була у межах Арабатської Стрілки» - завершив Віктор.

Наразі в Генічеському районі не створено жодної об'єднаної територіальної громади. Згідно з новим проєктом перспективного плану у Генічеському районі планують створити одну ОТГ за принципом "один район — одна громада".

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ