Підтримати нас

На адмінмежі з Кримом активісти розгорнули кримськотатарський прапор

Автор статті
07 липня 2019 05:00
936
Поширити:

У суботу, 6 липня активісти міжнародного руху за деокупацію Криму та солідарність з кримськотатарським народом “LIBERATECRIMEA” провели акцію “Об’єднані прапором” біля контрольного пункту в’їзду-виїзду “Чонгар” на адміністративній межі з Кримом.

Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

Активісти розгорнули біля адмінмежі кримськотатарський прапор розміром 3 на 4,5 метра, який протягом дев’ятьох місяців подорожував чотирма континентами світу – це Африка, Австралія, Північна Америка та Євразія – і відвідав 28 країн.

До акції також долучилися представники Генічеської районної державної адміністрації та місцевих меджлісів кримськотатарського народу.

“Сьогодні ми зібралися для того, щоб продемонструвати свою солідарність з нашими співвітчизниками в Криму, та нагадати, що ми про них не забули, і будемо продовжувати роботу, щоб інформувати міжнародну спільноту про ті порушення, які здійснила Російська Федерація ще в 2014 році”, – зазначив активіст міжнародного руху “LIBERATECRIMEA”, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

 

Він наголосив, що активісти міжнародного руху продовжують боротьбу за звільнення Криму дипломатичним ненасильницьким шляхом.

“Важливо, щоб громадяни у всьому світі розімили цю проблему, і були солідарними із нами, щоб громадяни України підтримували нас і продовжували боротьбу, щоб наші співвітчизники в Криму розуміли, що у них є підтримка як на території материкової України, так і у всьому світі. Ми продовжуємо нашу роботу, будемо проводити креативні заходи по всьому світу для того, щоб Крим повернувся до України, щоб наші громадяни були захищені. І ми зробимо все, щоб рано чи пізно Крим був свободним”, – розповів Ескендер Барієв.  

За його словами, міжнародна акція “Об’єднані прапором – #LiberateCrimea” стартувала у жовтні 2018 року, мета кампанії – інформувати міжнародну громадськість про кримськотатарський народ, про проблеми у зв’язку з агресією Російської Федерації в Україні та про те, як порушуються права корінного кримськотатарського народу й українців в окупованому Криму.

Він також розповів, що з 30 червня по 8 липня активісти міжнародного руху “LIBERATECRIMEA” зібралися на “Таборі Свободи” на Арабатській стрілці. Метою табору є об’єднання молоді, обмін досвідом, отримання інформації про визвольні змагання у всьому світі, ліберальні цінності, про методи ненасильницького опору, механізми ООН для захисту прав людини і прав корінних народів, громадські ініціативи, міжнародне право в  області прав людини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ