Підтримати нас

МЗС Німеччини виступає проти визнання Голодомору геноцидом українського народу

Автор статті
22 жовтня 2019 09:00
718
Поширити:

Міністерство закордонних справ Німеччини виступає проти визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle заявив депутат від керівного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Арнольд Фаатц.

У понеділок петиційний комітет Бундестагу почав розглядати питання визнання Голодомору геноцидом українського народу. Комітет має визначитись у відповідь на петицію з відповідним закликом, яка наприкінці травня набрала 56 тисяч голосів. Мінімальна кількість голосів для розгляду петиції – 50 тисяч. 

“МЗС хоче, аби петицію було відхилено з обґрунтуванням, що поняття “геноцид” не було визначене до 1951 року. На мою думку, цей аргумент є дуже технократичним. Те саме стосується й іншого аргументу – що, окрім українців, це штучно влаштований голод мав і інших жертв, зокрема в Росії, на Кавказі. Цей аргумент, на мою думку, так само більше схожий на відмовку”, – заявив депутат.

 Депутат Бундестагу від ХДС Арнольд Фаатц

На його переконання, така аргументація небезпечна, бо вона може призвести до вимог нацистів не визнавати гітлерівського геноциду, який так само стався до визначення цього поняття.

“Це рішення МЗС хибне ще й тому, що це означає стати на коліна перед Росією. Очевидно, ніхто не хоче створювати нові теми для конфронтації з Росією”, – додав Арнольд Фаатц.

Німецький депутат повідомив, що через таку оцінку МЗС можна очікувати, що петиційний комітет відхилить петицію.

“Я вважаю це неправильним. Колеги, які вважають так само, найімовірніше, подадуть заявку на те, щоб голосувати за цю петицію в Бундестазі окремим пунктом. Але, ймовірно, більшості для ухвалення цієї петиції в Бундестазі не знайдеться”, – додав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ