Підтримати нас

МВС обіцяє чотири рази на рік звітувати щодо нападів на журналістів

Автор статті
26 жовтня 2019 11:40
737
Поширити:

Міністерство внутрішніх справ щоквартально подаватиме звіти щодо перебігу розслідування злочинів проти журналістів.

Про це повідомляє сайт відомства.

Таке доручення дав очільник міністерства Арсен Аваков. 

“У структурі МВС призначать осіб високого рівня, відповідальних за ефективність розслідування злочинів проти журналістів, та регулярно звітуватимуть про зусилля щодо захисту медійників”, – зазначили в МВС.

Аваков також доручив правоохоронцям персонально реагувати на перелік резонансних нападів на журналістів у регіонах, який підготувала Національна спілка журналістів України. У списку, зокрема, підпал автомобіля журналіста Сергія Гузя в Кам’янському Дніпропетровської області, жорстоке побиття телеоператора Вадима Макарюка в Харкові, напад ультраправих на агентство Укрінформ, стрілянина по пресцентру газети “Новий день” у Херсоні, побиття журналістів у Вінниці, на Чернігівщині, Житомирщині та Одещині. Окремо має пройти належне службове розслідування факту побиття фотокора Ігоря Єфімова співробітниками міліції під час Євромайдану, в лютому 2014 року.

“Професія журналіста в Україні є небезпечною, а безкарність за напади – системною. Мета і парламентських слухань, і нашого діалогу з МВС одна – захистити журналістів. Для цього мають з’явитися прецеденти ефективних розслідувань атак на журналістів та вагомого покарання нападників”, – сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко на зустрічі в МВС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ