Підтримати нас

Музиківська громада: 24 доба окупації

Vgoru
Автор статті
19 березня 2022 13:19
4,098
Поширити:

Музиківка вже частково зі світлом. Також пенсіонери, які користуються послугами Укрпошти, почали отримувати пенсії. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила секретар сільської ради Музиківської громади Людмила Погрібна.

 

Майже від самого початку вторгнення російських військ на Херсонщину, жителі Музиківської громади опинилася у повній блокаді. Світла та Інтернету не було понад два тижні - у Музиківці було пошкоджено мережі, у Східному зруйновано електропідстанцію. Через відсутність електрики люди залишилися й без водопостачання.

Російські військові розбомбили місцеві магазини. На початку війни сільрада ще роздавала малозабезпеченим та нужденним продукти зі шкіл та садочків. Але вони закінчилися у перші ж дні. В аптеці ліків практично не має, люди зносили залишки своїх ліків для загалу в амбулаторію - їх забрали російські військові.

Створити у громаді Єдиний центр взаємодопомоги виявилося неможливим через фізичні загрози та смертельні ризики. Також на території громади є заміновані ділянки та нерозірвані снаряди. Повідомлялося про жертви та поранених.

Усі ці дні люди виживали завдяки допомозі один одному: у кого автомобілі на ходу, їздять за продуктами та розподіляють по сусідах, господині роздають молоко. Птахофабрика роздавала яйця та птицю.

Коли була змога, працівники Херсонобленерго намагалися відновити електропостачання, але через бойові дії не завжди мали доступу до мереж.

Але сьогодні, 19 березня, Музиківка вже частково зі світлом. Місцево комунальне підприємство одразу подало воду до башт, де є електрика.

Також деякі пенсіонери с. Музиківка отримали пенсію через представників Укрпошти.

Через прохолодну погоду видавали гроші не в маленькому приміщенні пошти, а у місцевому монастирі.

Як зазначив голова громади Олександр Лейбзон, з пропозицією розмістити людей у монастирі, виступив ігумен Свято-Покровського чоловічого монастиря Української Православної Церкви у Музиківці отець Іаков.

Адже там велика зала, яка може вмістити багато людей, щоб вони не мерзли в черзі на вулиці. Також монахи пригощали односельців гарячим чаєм.

Підвіз інших пенсій планують наступного тижня.

Також, як повідомлялося раніше, з 19 березня почалися курсувати пасажирські автобуси Херсон - Музиківка та у зворотному напрямку.

Розклад руху Херсон - Музиківка:

Відправлення з Херсона:

  • 07:15 - щоденно
  • 12:30 - щоденно
  • 16:30 - по буднях (понеділок - п'ятниця)

Із с. Музиківка:

  • 08:00 - щоденно
  • 13:45 - щоденно
  • 17:30 - по буднях (понеділок - п'ятниця)

Т.О.В. Іксора

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ