Підтримати нас

Мріяли про зиму. От і сніг!

Автор статті
06 лютого 2020 10:58
647
Поширити:

Усю ніч з 5 на 6 лютого на Херсонщині безупинно сипав мокрий сніг, сильний вітер валив дерева і обривав дроти. Дороги скувала ожеледиця. Тимчасово припинив  роботу Міжнародний аеропорт «Херсон» - усі рейси відклали до того часу, поки не випогодиться.

Як повідомляє пресцентр Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Херсонській області, техніка розчищає дороги з четвертої  ранку. Наразі подовжує працювати 11 машин та 36 рятувальників. Лише в Херсоні рятівники виїжджали на допомогу 11 разів: через негоду впали дерева на вулицях Патона, Шенгелія, Маяковського, Театральній, Воронцовській та Поштовій.

Фото ГУ ДСНС

Службовці вже прибрали 10 повалених дерев, а саме: шість у Корабельному районі, два у Суворовському і Дніпровському районах. Із снігових заметів вилучено 17 автомобілів та два рейсових автобуси в Білозерському районі.  

Працівники ДСНС кажуть, що роботу   не припинятимуть, і надалі будуть надавати допомогу на автошляхах та   прибирати зламані дерева.

Фото ГУ ДСНС

Також   по області від електропостачання відключено 134 населених пункти. Найбільше постраджали: Бериславський, Великолепетиський, Високопільський, Великоолександрівський, Голопристанський, Іванівський, Каховський, Нижньосірогозький, Новотроїцький, Олешківський, Скадовський, Чаплинський райони та частково мікрорайони у місті Херсон. На відновленні ліній електромереж працюють аварійні бригади обленерго.

А ще з 16 години 6 лютого на території Херсона заборонено рух великовагових транспортних засобів. Обмеження руху не розповсюджується на автівки, які  перевозять вантажі, що швидко псуються, а також на ті, які використовуються під час ліквідації наслідків стихії  або надзвичайних ситуацій. Це обмеження діятиме до  окремого рішення.

Фото ГУ ДСНС

Крім того, як пише на своїй сторонці у Фейсбук очільник облдержадміністрації Юрій Гусєв, на розчищення доріг області додатково виїхало 78 одиниць техніки та 189 людей, які залучені із райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад.  У сусідніх областях стихія теж завдала прикрощів. У Миколаєві минулої вітряної ночі падали дерева, перекриваючи рух транспорту. «Укравтодор»  також  повідомляє, що тимчасово закрили рух транспорту на трасах  Одеської області:  М-15 Одеса - Рені;     Т-16-06 КПП «Виноградівка» - Болград;     Т-16-08 Болград - Кубей - Арциз;     Т-16-10 / Н-33 / -Приморське - Жовтий Яр - Татарбунари, з під'їздом до смт. Сергіївка; Т-16-32 КПП «Нові Трояни» - Кубей.

На цих ділянках сильний сніг, хуртовини і погана видимість, а пориви вітру досягають 15-20 м / сек. До відновлення нормальних умов проїзду вантажні транспортні засоби спрямовуються на подорожні майданчики, зокрема біля об'єктів сервісу.

У Дніпропетровській та Кіровоградській області місцями ожеледиця, в Одеській, Донецькій, Запорізькій і Луганській областях дороги засніжені, в інших регіонах дороги мокрі, місцями теж ожеледиця.­­

Будемо сподіватися, що завірюха незабаром ущухне, а рятувальні служби і  надалі  виконуватимуть свою роботу.

Фото ГУ ДСНС

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ