Підтримати нас

Можливість перездачі. Як українські чиновники складатимуть іспити на володіння державною мовою

Автор статті
22 липня 2021 15:00
1,478
Поширити:

Як відомо, з 16 липня 2021 року в Україні почали діяти зміни до закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Зокрема, нові правила передбачають, що майбутні держслужбовці, а також претенденти на українське громадянство мають скласти іспит з української (раніше претенденти на українське громадянство отримували лише довідку про розуміння української мови).

Якщо український чиновник "провалить" іспит на знання державної мови, у нього буде можливість виправитися протягом чотирьох місяців. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв'ю одному з телеканалів.

“Закон один для всіх – чи працює людина або претендує на посаду в секретаріаті Кабміну, або це місцева адміністрація. Є можливість протягом 4 місяців перездати це тестування”, – сказав Немчінов.

Також він запевнив, що “корупційна складова” у тестуванні чиновників виключена. Адже вони при складанні іспитів не знають, хто саме оцінює рівень їх знань. Перші іспити чиновники почали складати 19 липня.

Тести організували, зокрема, в Києві, Івано-Франківську, Чернігові, Полтаві, Вінниці, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Чернівцях, Миколаєві, Рубіжному.

Іспит складається з чотирьох частин: Культура мовлення (24 тестових завдання), Читання (20 тестових завдань), Письмо (1 завдання відкритого типу), Мовлення (2 завдання відкритого типу).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ