Підтримати нас

МОЗ самостійно придбало захисні костюми для лікарів

Автор статті
21 квітня 2020 14:15
793
Поширити:

Міністерство охорони здоров'я України самостійно придбало захисні костюми для лікарів, бо не погодило договір ДП Медичні закупівлі України, якому доручило закупівлю.

В Україні понад тисяча медичних працівників вже захворіли на COVID-19. МОЗ вирішило серйозно зайнятися захистом лікарів і доручило ДП “Медичні закупівлі України” придбати для медиків захисні костюми https://bit.ly/medzakupivlipost

Про це повідомляє DOZORRO.

ДП провело закупівлю за діючим порядком: внесло зміни у річний план, проаналізувало ринок, розглянуло комерційні пропозиції і обрало постачальника з найбільш вигідною ціною. Ним стала українська компанія “Текстиль-контакт”, що належить Александр Соколовский.

ДП опублікувало договір у Prozorro і направила його на погодження в МОЗ https://bit.ly/medzakupivlitender

Проте МОЗ не затвердило його, а натомість оголосило власну закупівлю. Головний аргумент міністерства — відсутність міжнародного стандарту якості

https://bit.ly/moz_post  Імовірно, МОЗ не вказало ДП, що костюми мають відповідати цьому стандарту. У листі-розпорядженні, як мінімум, про це не йдеться.

До речі, Текстиль-контракт має сертифікат від Держпраці про те, що їхні комбінезони — костюми біологічного захисту, призначені зокрема для медичних працівників.

Свій договір МОЗ уклало на постачання китайських костюмів з компанією “Меддів”, яка любить співпрацювати зі структурами з орбіти МВС

https://bit.ly/moztender Костюми обійшлися міністерству на 12,8 млн дорожче, ніж пропонувало закупити ДП. Водночас МОЗ купило на майже 20 тисяч костюмів менше, ніж планувало спочатку.

ТОВ “Меддів” уклало через систему Prozorro 37 угод, 30 з них — з територіальними медичними підрозділами МВС. Компанія почала активно працювати у сфері публічних закупівель тільки в розпал епідемії.

З цікавого, один з колишніх бенефіціарів Меддів — Андрій Потребчук, начальник сектора з питань запобігання та виявлення корупції центрального органу управління Служби судової охорони. До 2016 року він працював у Нацполіції. Зараз одним з бенефіціарів компанії є його дружина.

Вимагаємо від Міністерства охорони здоров’я прояснити ситуацію із закупівлею комбінезонів та повідомити, чому у завдання для ДП “Медичні закупівлі” не включили пункт про необхідність міжнародного стандарту якості.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ