Підтримати нас

Мотопіхотній бригаді, яка базується на Херсонщині, присвоєно ім'я кошового отамана

Автор статті
07 травня 2019 07:00
746
Поширити:

З нагоди Дня піхоти Президент України підписав Указ «Про присвоєння почесних найменувань військовим частинам Збройних Сил України».

Про це повідомляється на сайті Херсонської ОДА.

"З метою відновлення історичних традицій національного війська та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, підписав Указ щодо присвоєння почесних найменувань 57-й окремій мотопіхотній бригаді – імені кошового отамана Костя Гордієнка" - сказав Петро Порошенко.

Кость Гордієнко був кошовим отаманом Запорізької та Олешківської Січі.  На сьогоднішній день там же знаходиться і пункт постійної дислокації підрозділів бригади. Отаман був сподвижником гетьмана Пилипа Орлика. У 1709 році відкрито виступив проти московської окупації України та разом із запорізькими козаками підтримав Гетьмана Івана Мазепу у боротьбі з окупантами.

Також Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку та з нагоди Дня піхоти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ