Підтримати нас

МолодьТуТ: конкурс для розвитку молоді у територіальних громадах

Автор статті
10 лютого 2022 06:00
1,266
Поширити:

Мрієш про громаду, де молодь може реалізувати свій потенціал, генерувати та втілювати ідеї, знаходити однодумців, отримувати нові навички? Тоді бери участь у проєкті "МолодьТуТ: cтвори громаду молодіжних перспектив".

Його мета полягає у створенні сприятливого середовища для розвитку, навчання та самореалізації молоді в громадах шляхом розширення їх економічних можливостей, розвитку громадського активізму, підвищення соціальної згуртованості, просування рівності, толерантності та інклюзивності, а також сприяння впровадженню стійких і системних змін в молодіжній політиці у громадах у співпраці з відповідними органами місцевої влади, громадським та приватним секторами та, безпосередньо, молоддю громади.

Хто може взяти участь?

Територіальні громади з Івано-Франківської, Херсонської, Волинської, Запорізької та Закарпатської областей (окрім обласних центрів). Громади мають бути представлені ініціативною групою - партнерство місцевої влади, громадської організації, представників молоді та/або бізнесом та іншими установами чи організаціями, які матимуть можливість реалізації програми «Мріємо та діємо» в громаді.

Ініціативна група громади має складатися мінімум з 5 осіб і мати в своєму складі мінімум двох молодих людей віком від 18 до 35 років.

Як організувати роботу команди та успішно подати заявку?

  1. Разом з командою ознайомтеся з умовами та усіма деталями проєкту;

  2. Виконайте практичне завдання (Додаток 3 в умовах конкурсу);

  3. Підготуйте пакет документів (Дивіться перелік в умовах конкурсу);

  4. Заповніть заявку (Додаток 4 в умовах конкурсу);

  5. Надішліть заявку, практичне завдання, відео та пакет необхідних документів до кінця дня 9 березня 2022 року.

Умови конкурсу та всі необхідні Додатки - за посиланням: https://cutt.ly/UO1e4MP

Участь у проєкті передбачає:

1. Розширення економічних можливостей через молодіжні інновації, підприємництво та готовність до розвитку кар'єри

У відібраних громадах буде організовано серію програм та заходів для поглиблення знань молоді з підприємництва, здобуття знань щодо можливостей у отриманні фінансування для розвитку бізнесу, а також необхідних навичок для реалізації власних ідей. В рамках окремої менторської програми молоді підприємці громади отримають консультації з оптимізації бізнес-процесів.

2. Підвищення громадянської активності молоді

В кожній громаді буде організовано програми навчання та залучення молоді до громадянської активності - участі у прийнятті рішень та розвитку громад. Зокрема тренінгова та менторські програми, а також активності, направлені на розбудову спроможності молодіжних рад.

3. Посилення потенціалу молоді бути рушійною силою українського плюралізму та розбудови поваги до різноманітності

Програми менторської підтримки та навчання у впровадженні ініціатив в громаді, що сприяють розвитку толерантності та різноманіття, порозуміння, співпраці та діалогу, а також програми з медіаграмотності та розвитку навичок кібергігієни молоді громади, що сприяють стійкості до кіберризиків та загроз інтернет-користувачів. 

4. Створення та підтримка молодіжних просторів

Створення сталих, безпечних та інклюзивних центрів 21-го століття, де надаватимуть якісні послуги для молоді, а також підтримка та розвиток вже існуючих просторів у громадах. Команди молодіжних просторів отримають знання та навички, що забезпечать їх стійку та системну роботу, отримають менторську та грантову підтримку. Разом з громадою, програма "Мріємо та діємо" удосконалить доступність і комфортність приміщення молодіжного центру, а також надасть обладнання і меблі, необхідні для програмної діяльності. 

5. Організацію БУР табору

Протягом одного тижня в період з червня по вересень 2022 року у кожній з відібраних громад буде організовано БУР табір - волонтерська подія, яка складається з двох компонентів: культурно-освітнього та волонтерського, які мають на меті розвивати відповідальність, спроможність та довіру в громаді. Учасниками табору є молодь з різних куточків України, з різним досвідом, освітою й навичками.

6. Доступ до можливостей програми "Мріємо та діємо"

Відібрані громади також отримають доступ до всіх інших можливостей програми, в тому числі досліджень та інструментів. Взявши участь у навчанні "Дані для лідерів", представники громади зможуть розвинути навички прийняття рішень спираючись на ґрунтовну інформацію та дані.

Програма USAID "Мріємо та діємо" – 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни. Використовуючи орієнтований на молоде покоління підхід – не для молоді, а разом з молоддю – програма сприяє молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громадах та розв'язанні проблем на національному рівні, а також посилює потенціал української молоді бути рушійною силою плюралізму та поваги до різноманітності. «Мріємо та діємо» залучає молодь до розробки та реалізації проєктів та ініціатив, а також проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін.

Програма "Мріємо та діємо" впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ