Підтримати нас

Міжнародний суд ООН почав розглядати позов України проти Росії

Vgoru
Автор статті
07 березня 2022 13:40
988
Поширити:

У понеділок, 7 березня, як повідомило міністерство закордонних справ, почалося слухання справи про геноцид РФ на території України.

На своїй сторінці у Фейсбук МЗС розмістило повідомлення: “На доручення Президента України Володимира Зеленського 7 березня делегація України представляє в Міжнародному суді ООН правову позицію в справі проти Росії, відповідно до Конвенції від 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього”.
Делегація від України звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням призначити такі запобіжні заходи, щоб припинити кровопролиття:

  1. Російська Федерація має негайно зупинити розпочаті 24 лютого 2022 року військові дії на території України
  2. Російська Федерація повинна невідкладно забезпечити, щоб будь-які військові та інші збройні підрозділи під її контролем чи впливом припинили участь у військових діях.

Очільник міністерства закордонних справ України Кулеба з цього приводу відмітив: «Українська дипломатія продовжує боротися проти російських загарбників на всіх фронтах, у тому числі юридичному. Ми відстоюємо не лише свою свободу та незалежність, але і весь міжнародний правопорядок. Міжнародний суд ООН має стати на бік України та невідкладно призначити запобіжні заходи: наказати Російській Федерації негайно припинити бойові дії».
Слухання цієї справи буде відбуватися два дні - 7-8 березня - у Палаці миру в Гаазі. У перший день виступатиме українська сторона, а на другий день - російська.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ