Підтримати нас

Міжнародні експерти ініціювали вето щодо 8 кандидатів до антикорупційного суду

Vgoru
Автор статті
04 січня 2019 09:58
620
Поширити:

Громадська рада міжнародних експертів ініціювала розгляд 8 кандидатур до антикорупційного суду на спеціальному спільному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

   
 
 
 
 
 
 
 
 

Про таке рішення ради, прийняте на засіданні 4 січня, інформує Центр протидії корупції.

Під сумнівом опинилися кандидати Оксана Голуб, Анатолій Квятковський, Анатолій Загородній, Ігор Штульман, Юрій Кулініч, Дмитро Тішко, Тарас Заєць та Євген Мартинов.

На думку міжнародних експертів, є обгрунтовані сумніви щодо відповідності цих кандидатів критеріям відбору суддів до майбутнього Вищого антикорупційного суду.

Тепер ГРМЕ має звернутися до ВККС, щоб спільно провести засідання, на яке запросять згаданих кандидатів. Під час засідання проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.

Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, він не зможе претендувати на посаду судді.  

Нагадуємо, наприкінці грудня Вища кваліфікаційна комісія суддів опублікувала список кандидатів до Вищого антикорупційного суду, які успішно склали іспити.

Після цього до роботи приступила Громадська рада міжнародних експертів, яка має 30 днів, до 26 січня, для ветування сумнівних кандидатів.

Згодом кваліфкомісія суддів на власний розсуд обере переможців конкурсу з решти кандидатів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ