Підтримати нас

Між планетарієм і музеєм. Хто наведе лад на руїнах вбиральні?

Автор статті
28 жовтня 2020 15:03
815
Поширити:

Земельна ділянка між планетарієм і Обласним художнім музеєм імені Шовкуненка в Херсоні, у самому центрі міста, упродовж багатьох років викликає почуття сорому серед містян і гостей. Раніше, як відомо, там була громадська вбиральня.

Зараз, коли від неї залишилися тільки руїни, це місце, по суті, використовують за тим же призначенням. Між тим, за словами міського голови Миколаєнка, власник ділянки не має намірів щось із нею робити, хоча пропонує місту придбати її за… 60 тисяч доларів! 

Саме по собі розташування розваленого відхожого місця відразу між двох значущих осередків культури обласного центру - факт багатозначний. Тож не дивно, що п'ятачок площею 0,5 сотки давно вже облюбували всілякі маргінали, чиє сусідство поруч з культурними установами аж ніяк не прикрашає Херсон.

Керівництво і рядові працівники Художнього музею сьогодні виявилися тими, хто ініціював власний приклад вирішення застарілої проблеми. Зокрема, напередодні виборів на сторінці культурного закладу в Фейсбуці з'явився пост такого змісту:

"Авгієві стайні" - це ділянка землі між Художнім музеєм і планетарієм. Руїни колишньої громадської вбиральні вже давно стали звалищем століття. Досі це місце в центрі міста дехто використовує як безкоштовний туалет! Де місцева влада, яка не помічає того, що це звалище несе смертельну загрозу для будівлі Художнього музею? Де кандидати на крісло мера і депутатів усіх місцевих рад, які на своїй агітаційній продукції з радістю використовують зображення музейної будівлі як символ Херсона?".

Тим часом музей уже має власний проєкт перетворення цього жахіття на охайний куточок для відпочинку, який розроблявся на кошти держави. Але чи буде втілено в життя сміливий план з відродження куточка в центрі міста, певно, залежатиме вже від нової влади, яка отримає повноваження в листопаді. Адже нинішні очільники міста неспроможні вже навіть останню сесію міськради провести…

Проєкт благоустрою земельної ділянки, який розроблено за ініціативи Херсонського обласного музею.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ