Підтримати нас

Міносвіти з вересня майже не прийматиме до інтернатів дітей, у яких є батьки

Автор статті
18 квітня 2017 11:01
649
Поширити:

Міністерство освіти і науки України планує з 1 вересня припинити набір до інтернатів дітей, які мають батьків. Мова йде про заборону на влаштування в інтернатні заклади дітей до трьох років за заявою батьків, крім випадків, коли необхідна паліативна допомога.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише Центр інформації про права людини.

Він повідомив, що число дітей в інтернатних закладах України поволі зростає. Якщо в 2000 році там було понад 99 тисяч дітей, то зараз – 106 тисячі.

"Найцікавіше інше. Тоді сиріт з них було 40%, а 60% мали батьків. Зараз — 8% сиріт, 92% мають батьків. Що відбувається? Коли сироти закінчилися, інтернати почали затягувати до себе дітей, які мають батьків", – сказав міністр.

Він переконаний, що держава таким чином провокує соціальне сирітство. 

"Такі речі, в тому числі сирітство, ми стимулюємо фінансово. Потрібно повністю змінити механізм фінансування цієї системи", – підкреслив Рева.

Видання зауважує, що кількість дітей-сиріт в Україні протягом останніх 15 років стабільно утримується в межах 90-104 тисяч чоловік. Лише 10% з них перебувають під опікою або у прийомних сім'ях, і лише 5% дітей потрапляють у сім'ї усиновлювачів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ