Підтримати нас

Міносвіти України пропонує впровадити систему контролю за працевлаштуванням випускників вишів

Автор статті
23 грудня 2020 16:30
911
Поширити:

У Міністерстві освіти України запропонували здійснення контролю за влаштуванням на роботу та проходження педагогічної інтернатури як спосіб залучення молодих спеціалістів до роботи в навчальних закладах.

Як зазначається, програма інтернатури для майбутніх вчителів після випуску із профільного вищого навчального закладу являє комплекс заходів, які покликані для підвищення рівня педагогічної майстерності. Таким чином інтерн повинен протягом року здійснювати діяльність у навчальному закладі під керівництвом вчителя-наставника, який отримуватиме за це додаткові нарахування.

Серед інших нововведень: запровадження нової навчальної програми для учнів 5-9 класів, що відповідатиме стандартам отримання базової середньої освіти. Також планують реалізувати програму "Здібна школа для кращих результатів" та найближчим часом підвищити заробітну плату педагогам.

Окрім того, Міністерство освіти України займається розробкою е-системи, що зможе визначати рівень успішного працевлаштування студентів одразу після закінчення профільних вищих навчальних закладів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ