Підтримати нас

Міноборони закликало уникнути нічного служіння у храмах на Великдень

Vgoru
Автор статті
23 квітня 2022 07:30
808
Поширити:

Завтра, 24 квітня, у неділю, християни Східного обряду відзначатимуть свято Воскресіння Христового.

Проте, в цьому році богослужіння відбуватимуться за умов війни.

Зокрема, Міністерство оборони України у зв'язку з цим закликало релігійні організації та парафіян уникнути відвідування храмів у ніч з 23 на 24 квітня.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

“Зазвичай у ніч проти неділі мільйони українців приходять у храми на Великоднє всенічне богослужіння. Але цього року Бог дає нам особливий Великдень.
Ми б’ємося із загарбниками, які не мають нічого святого у серці, які не мають душі й віри. Вони вбивають невинних людей, бомблять церкви, влаштовують найпідліші провокації. Ворог вже не раз демонстрував, що готовий на найжахливіші злочини”, - зазначають у Міністерстві.

У цих обставинах логічно було б відмовитись від традиційного великоднього богослужіння вночі 24 квітня.

“Маємо розуміти: скупчення мирних людей у заздалегідь відомий час всенічної служби може стати ціллю для ракет, авіації та артилерії окупантів.
Вже багато релігійних громад з благословення своїх очільників прийняли рішення про перенесення Великодніх богослужінь на вечірній, ранковий або денний час.
Закликаємо священників і вірян наслідувати такі рішення та обрати альтернативний нічному час для літургій”, - йдеться у повідомленні Міноборони.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ