Підтримати нас

Мінкульт підтвердив ліквідацію Київського патріархату

Автор статті
31 липня 2019 10:30
727
Поширити:

Незважаючи на те що Філарет відмовляється визнати скасування Київського патріархату, дана релігійна організація припинила свою діяльність після об'єднання в єдину православну церкву України.

Відповідну заяву зробили в Міністерстві культури, пише Сьогодні.

У Міністерстві відзначили, що УПЦ КП припинила свою діяльність шляхом об'єднання і приєднання до ПЦУ, а всі функції статутних органів колишнього УПЦ КП перейшли до компетенції відповідних керівних органів ПЦУ, які отримали всі повноваження і юридичні підстави для прийняття відповідних рішень щодо майбутнього тих релігійних організацій, які перебували під Київським патріархатом.

"Священний Синод Української православної церкви (Православної церкви України), як керівний орган цього релігійного об'єднання, на своєму засіданні 27 липня 2019 року прийняв рішення про припинення діяльності релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви" шляхом приєднання до релігійної організації "Київська митрополія Православної церкви України", про що було зроблено відповідний запис у "Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань", - йдеться в заяві Мінкульту.

У відомстві попередили, що будь-які спроби заблокувати процес державної реєстрації низки релігійних організацій, що входили раніше в релігійне об'єднання з такою назвою і після помісного Об'єднавчого собору, що відбувся 15 грудня 2018, можуть бути інтерпретовані, як спроби втрутитися в діяльність посадових осіб – державних реєстраторів Міністерства культури України. Такі дії будуть каратися згідно з законом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ