Підтримати нас

Металеві 10 гривень уже на підході

Автор статті
01 червня 2020 06:30
805
Поширити:

Національний банк України вже цього тижня вводить в обіг монети номіналом 10 гривень.

Це - частина   оптимізації та оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, що триває з 2014 року і має  забезпечити більш надійні та захищені від підробок банкноти, зручність готівкових розрахунків та економію коштів для держави. Введення в обіг монет номіналом 10 гривень завершить цей процес, - відзначили в пресслужбі НБУ.

Нова монета - невелика і легка. Її діаметр - 23,5 мм, вага - 6,4 грама. Вона виготовлена з цинкового сплаву з гальванічним нікельованим покриттям. Завдяки більшому діаметру і ребру з великим рифленням  буде легко відрізнити її від інших  монет.

На реверсі монети зображено портрет українського гетьмана Івана Мазепи; на аверсі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщено номінал монети.

На першому етапі НБУ планує ввести в обіг понад 5 млн 10-гривневих монет, які будуть розподілені між підрозділами банку в регіонах. Громадяни зможуть необмежений час розраховуватися і новими грошовими знаками, і старими  цього номіналу. Згодом - в результаті природного зносу - 10-гривневі банкноти  замінюватимуть.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ