Підтримати нас

Мешканців Виноградівської ОТГ запрошують подивитись документральне кіно

Автор статті
04 грудня 2018 05:04
760
Поширити:

У середу, 5 грудня, до Виноградівської ОТГ завітає Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Мешканців громади запрошують до Брилівського будинку культури (смт Брилівка, пл. Ювілейна, буд. 4-б) на перегляд та обговорення документального фільму «Жінка в полоні», який розповідає про героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Показ розпочнеться об 11:00. Вхід вільний.

 «Жінка в полоні» – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

У 2017 році фільм зібрав найбільше переглядів на Docs for Sales на МФДК в Амстердамі; 2018 – Кінофестиваль Sundance.

Режисерка Бернадетт Туза-Ріттер – угорська незалежна кінорежисерка і режисерка монтажу, що спеціалізується на авторських документальних і художніх фільмах.

Цього року Мандрівний фестиваль ще побуває:

7 грудня 11.00 - Скадовський районний Будинок культури, Херсонська обл., Скадовський район, місто Скадовськ, вул. Маріїнська, буд. 66.

14 грудня 11.00 - Григорівський будинок культури, Херсонська обл., Григорівська ОТГ, с. Григорівка, проспект Новікова, буд. 92.

Слідкуйте за анонсами на у газеті «Вгору» та на сторінці фестивалю у Фейсбук. Також детальний розклад можна переглянути на travelling.docudays.ua за посиланням.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

  • ГО «Нова генерація»
  • БО «Фонд милосердя і здоров’я»
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ