Підтримати нас

Мешканців Присиваської громади запрошують у кіно

Автор статті
15 листопада 2019 12:16
841
Поширити:

У понеділок, 18 листопада, до Присиваської ОТГ завітає Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Жителів громади запрошують до Строганівського будинку культури (с. Строганівка, вулиця Шкільна, буд. 17) на перегляд та обговорення документального фільму «Чистильники», німецьких режисерів Ганса Блока та Моріца Різевіка. Зі стрічкою ми поринемо в таємничу тіньову індустрію модерації інтернет-контенту.

Показ розпочнеться об 11:00. Вхід вільний.

У фільмі «Чистильники» ми зустрінемо п’ятьох «цифрових сміттярів», яких Кремнієва долина відібрала з тисяч людей, доручивши видаляти «невідповідний» вміст із інтернет-сторінок. Паралельно ми побачимо людей з усього світу, чиї життя докорінно змінила онлайн-цензура. Зазвичай «чистильник» щодня проглядає й оцінює тисячі складних для сприйняття зображень, від світлин із місць бойових дій до порнографії. Таке не минає безслідно для психіки. Проте за їхньою роботою стоять фундаментальні запитання: що перетворює зображення на мистецтво або пропаганду і що визначає журналістику.

Стрічка отримала декілька нагород у 2018 році: кінофестиваль «Санденс»; Фестиваль документального кіно у Салоніках; DocsBarcelona.

Слідкуйте за анонсами на в онлайн газеті «Вгору» та на сторінці фестивалю у Фейсбук. Також детальний розклад можна переглянути на travelling.docudays.ua за посиланням.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ