Підтримати нас

Мер Скадовська про туристичний сезон

Vgoru
Автор статті
20 травня 2022 19:09
1,130
Поширити:

Скадовський міський голова Олександр Яковлєв, який зараз змушений працювати дистанційно, розповів про неможливість туристичного сезону у громаді влітку 2022 року.

Про це йдеться в сюжеті Новин Приазов'я.

Зокрема, за інформацією Яковлєва, росіяни планують розмістити в туристичних базах міста дітей з окупованої частини Донбасу.

“З'явилося повідомлення від росіян, що Скадовськ буде приймати дітей на оздоровлення з Луганська та Донецької області. Не уявляю, як це може відбуватись”, - каже Яковлєв.

Мер Скадовська пояснив, що підприємці не погоджуються проходити так звану “реєстрацію”.

“Запрошують їх проходити так звану реєстрацію в новій “податковій”, яка знаходиться на першому поверсі нової адміністрації. Що то за податкова і що то за реєстрація, мені невідомо. Ще жоден підприємець цю реєстрацію не пройшов”, - запевняє Яковлєв

Також він уточнює, що загалом об'єкти туристичної інфраструктури Скадовська на сьогодні не ушкоджені, але є великі проблеми з комунальним обслуговуванням цих баз.

“Зараз комунальні служби збирають набагато менше коштів і, відповідно, мають заборгованості по оплаті за електроенергію. Чи зможуть вони ці кризові явища подолати, складно сказати, все в дуже невизначеному становищі”, - резюмував Олександр Яковлєв.

Крім того, мер вважає, що мало хто з туристів цього року наважаться відвідати місця відпочинку в тимчасово окупованому Скадовську. Навіть дорога туди, за його словами, дуже небезпечна.

“Проїзду немає, його навіть немає для тих, хто хоче виїжджати – це ризиковано, люди потрапляють під обстріли. Про який можна казати відпочинок? Це нереально. Думаю, це більше розмови, ніж це реально може статися”, – прокоментував Яковлєв в інтерв'ю.

Ситуація може змінитися, коли Скадовськ звільнять від окупації. І місто зможе впродовж місяця підготуватися до курортного сезону. Але, на переконання Скадовського міського голови,, головним питанням на сьогодні залишається безпека для людей.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ