Підтримати нас

“Механік” і світ магії. У Херсоні друком вийшов роман художниці та письменниці Валерії LaaiA

Автор статті
26 січня 2022 10:04
939
Поширити:

Не так часто, як хотілося б шанувальникам художньої літератури, у Херсоні з друку виходять книги. Тому будь-який такий випадок привертає особливу увагу читачів та критиків. І дуже рідкісний для херсонських авторів жанр - це фентезі для підлітків. Твори такого роду, видані в обласному центрі, можна вважати по-справжньому раритетними.

Хай там як, останніми днями минулого року в цю скарбничку херсонської фентезійної літератури впав ще один химерний камінчик – роман Валерії LaaiA (справжнє прізвище - Єфімова) “Механік”.

За освітою Валерія – художник-дизайнер. Вона закінчила спочатку Херсонське училище культури, потім – Національний технічний університет. Творчі устремління художниці різноманітні: вона працює у “традиційному” живописі, створює унікальні ляльки (деякі з них, як, наприклад, Капітан Джек Горобець, мають своїх прототипів у мас-культурі, а деякі є плодом фантазії авторки). Проте рамки винятково образотворчої творчості для Валерії завжди здавались вузькими, і якось вона вирішила спробувати себе у сфері художньої літератури.

Вона розповідає, що головний персонаж “Механіка” зустрівся їй випадково на вулиці. Херсонський підліток, на ім'я Антон, був саме таким, яким вона уявила собі Ніколаса – майбутнього персонажа книги. Ніколас почувається чужим, не таким, як усі, бо вважає, що не має магічних здібностей, хоча змушений жити якраз у світі магії. Самотність головного героя, його пошук себе у соціумі, становлення особистості – така канва цього художнього твору. Як вважає Валерія, саме така тема може бути дуже близькою сучасним підліткам.

"Це саме той вік, коли діти намагаються зрозуміти свій шлях, шукають свою місію. І ця книга їм допоможе, тому що несе головну думку – будь собою! Нікого не слухай, не будь таким, яким хочуть тебе бачити інші. Ти повинен стати тим, ким сам себе відчуваєш", - каже авторка книги.

Початок "Механіку", заявляє Валерія, було покладено ще в юності, і ось - перша частина цієї праці нарешті вийшла у світ. Письменниця не збирається зупинятися та стверджує, що вже розробляє продовження оповіді. Що стосується книжкової новинки, то днями у виставковій галереї “Синій кіт” у Херсоні відбулася її презентація, на якій був присутній і прототип головного героя роману Антон: він отримав свій екземпляр із дарчим написом авторки.

Фото Суспільне

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ