Підтримати нас

Медреформа під час пандемії: як медики долають нові виклики

Автор статті
16 квітня 2020 11:45
685
Поширити:

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошує приєднатися до онлайн-дискусії «Медреформа під час пандемії: як медики долають нові виклики?».

Поговоримо про те, як протидіяти проблемі вигорання медичного персоналу на рівні системи охорони здоров’я.

Про це повідомляють організатори на сторінці у Фейсбук.

Навантаження на лікарів, які працюють на передовій протистояння пандемії коронавірусу, зростає надзвичайно стрімко. Збільшення кількості пацієнтів, робота в умовах нестачі ресурсів та підвищеного ризику для здоров’я – це реалії, у яких нині вимушені працювати усе більше лікарів. Тож чергова проблема, до якої призведе COVID-19 – це професійне вигорання медичного персоналу.

Чи можна цьому запобігти? Яким чином зміни в системі охорони здоров’я можуть зарадити проблемі? Як лікар може попіклуватися про себе й уникнути професійного вигорання, або ж впоратися з його наслідками? А також, чи призведе боротьба з пандемією до якісних змін в українській медичній системі, як вплине на хід медичної реформи?

Після обговорення всі запрошуються переглянути фільм «Вигорання» видатного бельгійського режисера Жерома ле Мера. Два роки він спостерігав та фільмував роботу працівників хірургічного відділення однієї з найбільших лікарень Парижа. Стрічка буде ексклюзивно доступна на платформі DOCU/SPACE з моменту завершення дискусії і протягом фестивалю.

Спікер(к)и:

  • Олександр Лінчевський, заступник Міністра охорони здоров’я (2016-2019 рр), директор клініки «Оберіг».
  • Алла Мироненко, завідувачка відділом вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського НАМН України.
  • Оксана Савицька, аналітично орієнтована психологиня, членкиня Української групи розвитку IAAP.
  • Дарина Дмитрієвська, сімейна лікарка.
  • Олександр Аврамчук, лікар-психолог, кандидат психологічних наук, зав.кафедрою Клінічної психології ФНЗ УКУ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ