Підтримати нас

Медіа на окупованих територіях не критикують «окупаційні адміністрації» — звіт ООН

Автор статті
28 травня 2020 13:30
765
Поширити:

У медіа, які працюють в окупованих частинах Донецької та Луганської областей, немає матеріалів із критикою дій «окупаційних адміністрацій». 

Про це повідомило Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини в звіті за 16 листопада 2019 року – 15 лютого 2020 року, повідомляє Детектор медіа.

«Соціальні мережі залишилися єдиною наявною платформою для вираження мешканцями критичних зауважень і думок щодо ситуації на місцях. Наприклад, у соціальних мережах широко критикувалися затримки у виплаті заробітної плати та інших допомог, але у місцевих засобах масової інформації це питання не висвітлювалося», – йдеться в документі.  

За даними цього звіту, бойовики затримують людей за публікації в соцмережах. Водночас в окупованій частині Луганської області розширили перелік «адміністративних правопорушень» – тепер таким вважають розповсюдження інформації, яка ображає людську гідність, негативно впливає на суспільну мораль та є зневагою «влади».

Крім того, на підконтрольній уряду України території Управління Верховного комісара ООН з прав людини впродовж 16 листопада 2019 року – 15 лютого 2020 року зафіксувало чотири нових напади на працівників ЗМІ та п’ять – на правозахисників, громадських активістів й членів ЛГБТІ-спільноти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ