Підтримати нас

Масштабний збій у соцмережах: компанії втратили мільярдні суми

Автор статті
05 жовтня 2021 08:05
981
Поширити:

Увечері в понеділок, 4 жовтня, соціальна мережа Фейсбук зазнала наймасштабніше потрясіння за останні десять років. У компанії спробували пояснити, в чому причина глобальної неполадки.

Експерти стверджують, що сайти й додатки Фейсбук працювали у звичайному, штатному режимі. А проблема виникла на рівні так званої системи доменних імен, або DNS.

Порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, у результаті чого наші послуги були зупинені, - відзначили в Facebook Inc.

Підкреслимо, що збій в системі (крім Фейсбуку, не працювали такі соцмережі, як Messenger і WhatsApp) почався приблизно о 18:30 за київським часом і тривав близько шести годин.

Близько другої години ночі за київським часом голова компанії Facebook Inc Марк Цукерберг вибачився перед користувачами.

На закінчення додамо, що збій серйозно вдарив по акціях деяких великих компаній на світовому ринку інформаційних технологій. Так, акції Facebook впали на 5,69%; Alphabet, Class A (власник Google) - на 7,59%; Apple - на 9,94%; Twitter - на 10,71%.

Фондовий індекс NASDAQ впав на 2,3%. До того ж сам Цукерберг втратив майже 7 мільярдів доларів і опустився на шосту позицію у рейтингу Forbes найбагатших людей світу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ